logo

Yoga biedt meerdere ingangen voor iedereen om zichzelf te ontwikkelen en te versterken in eigen kracht.

Mijn naam is Donalda Hup, mijn passie en enthousiasme voor Yoga heeft zich in de loop van de jaren verdiept tot een manier van leven. 
Naast yogadocente ben ik sinds 1996 werkzaam als hulpverlener in verschillende functies binnen de Geestelijk Gezondheidszorg. Vanuit mijn ruime werkervaring en diverse opleidingen heb ik mij vooral ontwikkeld op het gebied van training, coaching en begeleiding vanuit de oplossingsgerichte therapie. Uitgangspunt hierbij is dat de kracht en de oplossingen in de mens zelf aanwezig zijn. 
De ervaring heeft mij geleerd dat de verbinding tussen lichaam en geest onlosmakelijk is. Na de zwangerschap en bevalling van mijn zoontje kreeg ik last van depressieve klachten en slaapproblemen. Vanuit mijn achtergrond kende ik de methodes en technieken die ik zou kunnen toepassen. Deze bleken echter onvoldoende te werken. Door wekelijks naar mijn yogales te gaan, mijn lijf in beweging te zetten en de stilte te ervaren ontstond er ontspanning, balans en herstel. Niet alleen woorden maar juist de ingang van het lichaam biedt mogelijkheden voor groei, bewustzijn, welbevinden en kracht. Yoga is hiertoe een prachtig middel. 

Mijn missie: 
Ik draag bij aan een positieve levensinstelling en een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik sta voor authenticiteit, vrijheid, kracht en ontspanning. Daarmee leer, begeleid en coach ik mensen om het beste uit zichzelf te halen. 

Mijn achtergrond
Na mijn post HBO opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en de opleiding groepstherapie heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden, coachen en ondersteunen van cliënten met psychische klachten en problemen. Zowel in groepen als individueel. Door wat ik in mezelf en om mij heen zag gebeuren raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het werken met het lichaam. Ik heb mij geschoold in de Do-In Yoga, de Dru Yoga, zwangerschapsyoga en de 3-jarige opleiding tot biodanzadocent gevolgd. Regelmatig volg ik workshops en bijscholingen om mij verder te ontwikkelen en omdat ik geloof dat je in het leven nooit ben uitgeleerd. Op dit moment volg ik met veel passie en plezier de opleiding tot ayurvedisch voedingscoach omdat yoga en voeding sterk verbonden zijn. Ook assisteer ik Ria Suyderhoud in de opleiding YogaDanza, een bewegingsvorm waarin Yoga en Dans geintegreerd worden. Als verpleegkundige sta ik geregistreerd in het Big-register onder nummer: 69047511930, dit waarborgt onder andere mijn medische en psychische basiskennis. 

Move in Happiness